til forsiden InfoMusicTour datesBlues PowerGuestbook  
Discography
Media Vault


 
 

INFINITE GRATITUDE - 2012 (KKV - FXCD 384)
KNUT REIERSRUD BAND & TRONDHEIMSOLISTENE


Knut Reiersrud Band og Trondheimsolistene tolker Schubert og Brahms.

I 2010 ble Knut Reiersrud spurt om å lage en konsert sammen med Trondheimsolistene for Fartein Valen festivalen i Haugesund. Reiersrud tenkte intuitivt at han ville forsøke å gå inn i et kunstmusikalsk verk. Med sine musikere og sitt ståsted som improviserende musiker forsøkte han å nytolke denne musikken. Valget falt på Franz Schubert og hans Strykekvintett i C Dur.

Tanken var å la Trondheimsolistene spille notebildet mens Reiersrud og bandet laget en slags populærmusikalsk jazz/soul/ bluestolkning av forløpet.
Noen steder ble Schuberts musikk harmonisk og rytmisk tolket, noen steder ble sekvenser loopet for å gi bandet spillerom for improvisasjon. Andre steder hadde Reiersrud skrevet nye forløp som kommuniserte med Schuberts verk.

Konserten var for noen en provoserende og underlig opplevelse, for andre en fascinerende og nyskapende konsertopplevelse. Musikken var i sannhet original, ikke minst for et festivalpublikum som er mest vant med tradisjonelle klassiske konserter. Musikken tilhører romantikken og det var et klart ønske for Knut Reiersrud å formidle en felles varme og sjel som kjennetegner både Schuberts musikk og blues/soul. Musikken var vakker og storslått og samarbeidet mellom de to gruppene svært kreativt.

Knut Reiersrud og Trondheimsolistene var så fornøyd med samarbeidet at de har videreutviklet musikken for albumutgivelse. I denne forbindelse har Reiersrud også arrangert et musikkstykke basert på Johannes Brahms strykesekstett i B.
Begge verkene ble spilt inn i Kulturkirken Jakob denne sommeren og er klar for utgivelse av Kirkelig Kulturverksted i november.

Knut Reiersrud har mildt sagt en fargerik CV, blues, norsk folkemusikk, kirkemusikk og innspillinger i Kina, India, Nepal, Vest-Afrika og Argentina. Men den europeiske kunstmusikken er et nybrottsarbeid for ham. Og sant nok er det vanskelig å finne liknende idéer annensteds i dagens musikkflora!

Trondheimsolistene er kanskje det mest spennende strykeensemblet i Norge i dag. Under ledelse av Øyvind Gimse har de oppnådd en enestående internasjonal anerkjennelse, med 5 Grammy nominasjoner å vise til. I høst er de på turne med Anne Sophie Mutter i Europa med nyskrevet musikk av André Previn.

Knut Reiersruds band består av toppsjiktet innen norsk rock/pop/jazz - musikere med fartstid hos Big Bang, Vidar Busk, Jarle Bernhoft, Marit Larsen, Elephant Nine og Bugge Wesseltoft. Resultatet blir et unikt møte mellom to i utgangspunktet svært forskjellige musikktradisjoner, men som i kraft av et enormt musikalsk overskudd føles helt naturlig!

Track List
1.
Chapter 1: based on Franz Schubert String Quintet in C major D 956, 2nd movement
2.
Chapter 2: based on Johannes Brahms String Sextet in B flat major opus 18, 2nd movment Knut Reiersrud har mildt sagt en fargerik CV, blues, norsk folkemusikk, kirkemusikk og innspillinger i Kina, India, Nepal, Vest-Afrika og Argentina.
.