til forsiden InfoMusicTour datesBlues PowerGuestbook  
Discography
Media Vault
ORDER

 

Himalaya Blues- 2004 <<<Back

Track List
1. Kuvisa/Gothald 5:23
(Folketone fra Vingelen/Jacobsen)
I i Nepal har de en tradisjon med samspill mellom to fløyter, der den ene imiterer den andre, tydelig inspirert av ekkoet mellom fjellene. I denne versjonen av Kuvisa hører du en norsk fløyte med ekko fra Himalaya…..
   
2. Morning song/Byanchuli 3:57
(Trad.Arr.Vajra/Jacobsen)
Dette er en gammel, religiøs sang fra Kathmandudalen. Den beskriver hva som skjer om morge nen, sola står opp, man går til tempelet, og hører lyden av fuglesang. Vi synes det passet bra å
kombinere dette med en morgenfrisk seljefløyteslått.

3. Mother Himalaya/Himali mata 3:44
(Trad. Arr.Reiersrud)
Afroamerikansk klassiker forflyttet til den andre siden av kloden og gitt et noe “friere” meningsinn hold. Santosh synger oversettelsen på sanskrit - et av verdens eldste språk.
4. Sylvartun 4:26
(Reiersrud)
Tilegnet spelemannsguru Halvard T. Bjørgum og den særegne setesdalsmusikken. Gitaren er stemt i gorrlaus stille - dvs. G(dyp) E H F# H E.
5. Shangri-La 5.16
(Reiersrud)
Skrevet opprinnelig til Deepika debutplate i 1992. Melodien er basert på en pakistansk folketone.
6. Loknes 3:17
(Jacobsen)
Loknesgapet er et trangt sund mellom to holmer i skjærgården i Risør som skutene seilte gjennom når de kom fra den store verden. Innenfor var den trygge havna, utenfor det store havet.
   
7. Ballad of the Sad Young Tigers/ Jawan Bagha Kobyatha 3:11
(Reiersrud)
Inspirert av en drosjetur i Pokhara. Sjåføren hadde sett en ung tiger tasse over veien kvelden før. På vårt spørsmål om det kunne være farlig å gå ut av bilen svarte han at tigrene for lengst hadde innsett at mennesket var det farligste dyret i hele Himalaya. Gitaren er stemt. DFAC
   
8.Golden tap/Lunhiti 5:37
(Vajra/ Reiersrud/ Jacobsen)
En populær folketone fra Kathmandudalen, som handler om en frustrert mann som blir avvist av en kvinne fordi han er fattig. Han argumenterer med at enten det dreier seg om en gullkran eller en sten kran, så er det viktigste at det renner vann fra den. Og hvis det handler om kjærlighet, hva er da galt med å være fattig? I begeistring over slik klok tale har vi kombinert sangen med to oppegående melodier fra vårt eget repertoar.
9. Himalaya blues (Around the jungle/Ban Bihaar) 11:44
(Vajra / Reiersrud / Jacobsen)
Et klassisk tema som etterhvert har blitt vår signaturmelodi. Sangen handler om følelsen av fred du får når du drar på safari i jungelen. Du hører også et gatekorps som passerte oss, og noen glade barn vi traff på vår vei til jungelen.
   
10. Himalaya blues video version 5:50